Nyheder

Koråret 2021/22 i skudt i gang! :-)

se programmet

 


Anmeldelse i Flensborg avis, marts 2016

klik her

 


 

Forår 2016

Lørdag den 19. marts tager 40 piger afsted til Haderslev Domkirke, hvor årets kortur starter med koncert om eftermiddagen. Pigekoret glæder sig meget til at synge i den flotte domkirke og efterfølgende til at hygge sig sammen på Haderslev vandrerhjem. Søndag formiddag går turen til Flensborg, først med en lille sightseeing, siden med prøve og koncert i den danske kirke i Åbenrågade, Ansgar Kirke.

 

Til disse to kirkekoncerter opføres værker for kor og orgel/klaver, værker for kor a cappella og ligeledes værker for orgel, som organist Michael Rosenfeldt vil bidrage med. Vægten er naturligvis på dansk musik, bl.a. på en række danske forårssange.

 

Efter koncerten i Ansgar Kirke kører koret tilbage til Haderslev til festligt samvær og overnatning på vandrerhjemmet.

 

Mandag formiddag kører bussen sydpå, først med stop i Slesvig og Dannevirke museum, for så om aftenen at komme til Hamborg om aftenen, hvor pigerne møder deres værter fra Hamburger Mädchenchor og deres dirigent, Gesa Werhahn, som har arrangeret et spændende ophold. 

 

Tirsdag den 22. marts starter med rundvisning på Staatliche Jugendmusikschule, workshop og skolekoncert på et musikgymnasium, senere kl. 18 en fælles kirkekoncert med Hamburger Mädchenchor i St. Andreas Kirke. Om aftenen er pigerne sammen med deres værter.

 

Onsdag er koncertfri og starter med fælles bytur til fods, siden bliver der tid til i mindre grupper at gøre, hvad man har lyst til – om det er shopping eller sightseeing. Om eftermiddagen følges alle på chokolademuseum og om aftenen i Hamburger Dom, som er et slags Tivoli med forlystelser. Her vil nogle af de hamborgske korpiger nok slutte sig til de århusianske.

 

Torsdag morgen tages der afsked og bussen kører nordpå med forventet hjemkomst om eftermiddagen.

 

 


 

 

Efterår 2015

 

I efteråret 2015 giver Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor koncert i forbindelse med Spil Dansk Dagen og op mod jul de traditionelle julekoncerter, først i Helligåndskirken og siden sammen med konservatoriestuderende i Aarhus Domkirke. 

 

Som noget helt nyt modtager pigerne supplerende undervisning i form af solosang på mindre hold i en periode på ca. 9 uger. Undervisningen varetages af tre sangstuderende og der er stor glæde over, at dette kan lade sig gøre via økonomisk støtte fra hhv. konservatoriet, Sangkraft Aarhus 
samt Den Obelske Familefond. 

 

For foråret 2016 er der igangsat rejseplaner til Sønderjylland, Sydslesvig og Hamborg – først med koncerter i Haderslev Domkirke og Ansgar Kirke i Flensborg og siden med besøg hos Hamburger Mädchenchor med koncerter, sightseeing og samvær korene imellem. 

 

I slutningen af sæsonen vil der være eksamen med to studerende på konservatoriet og en eller to sommerkoncerter.

 

 


 

Anmeldelse i Stiftstidende

klik her

 


International korkonkurrence i Italien 

Den 12. april rejser konservatoriets pigekor til Riva ved Gardasøen for at deltage i en korkonkurrence med mange kor fra alverdens lande.

De 33 piger ledsages af korets bestyrelse, en pianist og dets dirigent og i dagene op til påske vil koret stille op med fire velafpudsede sange til selve konkurrencen samt deltage i en venskabskoncert sammen med andre kor, hvor også et andet program præsenteres.

Inden turen vil pigerne optræde med hele repertoiret til to kirkekoncerter hhv. den 30.marts og 3. april.
  

 


 

En OpeRap af og med:

- Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor 

- Rap Akademiet 

- Den Jyske Opera

 

GodsbanenGratis adgang ● Indgang ved Den Rå Hal ● fra 12 år og opefter ● Varighed 50 minutter


 
læs mere her

 


 

Korkonkurrence i Spanien, dag 6

20. oktober 2012

 

Dagen startede lettere kaotisk med endeløse forsøg på at presse alt for mange ting ned i alt for små kufferter. Men kl. 10.00 stod vi alle klar til at tjekke ud af hotellet. Da vi havde fået bakset alle vores ting ind i bussen, tog vi en kort opvarmning, inden vi ved 12-tiden skulle ud og synge i Callelas gader. Ved den lille koncert kl. 12 hørte vi et af de mange indonesiske kor. Ud over at være ekstraordinært søde og glade var de også rigtig dygtige.

Derefter gik vi i små grupper ud i byen. Nogle fik købt de sidste ting ind, og andre hørte forskellige kor synge rundt omkring i byen. Klokken tre mødtes vi igen til første prisoverrækkelse. Her fik vi resultatet for vores deltagelse i kategori G2, hvor vi med flotte 19,65 point fik en sølvplacering, hvilket gav os en andenplads i kategorien. Førstepladsen blev indtaget af et enormt dygtigt russisk pigekor.

Kl. 18.00. var der igen prisoverrækkelse, og her fik vi resultatet vores deltagelse i den sakrale kategori. Her scorede vi lidt højere og fik 20,08 point, hvilket skaffede os endnu en flot sølvplacering. I denne kategori var der nogle af pigerne, der regnede sig frem til, at vi kom på en 13.-plads ud af 27. Så vi var alt i alt meget tilfredse med de fine placeringer.

Om aftenen gik det løs til paellafesten. Der var god stemning, sang og musik over det hele. Så selvom der var rigtig mange mennesker, der skulle have mad, gik det glat med godt humør og fællessang. Da vi alle var godt mætte, satte vi os ud i bussen og begyndte så småt at trille hjemad med Jørn og Carlos trygt bag rattet.

 

 


Korkonkurrence i Spanien, dag 5

19. oktober 2012

 

Barcelona
 

Fredag morgen tog vi ind til Barcelona med Jørns Bus.
Vores første stop i Barcelona var Gaudis park guell. Der var meget smukt, men desværre regnede det og var noget overskyet. Trods det triste vejr nød vi alligevel den skønne park, hvor vi sang en del. Vi sang, bl.a. On Suuri foran en finner, der hjalp os lidt med udtalelsen.
Næste stop var så for nogens vedkommende kirken La Sagrada Familia, den var utrolig smuk! Og nu færdig indvendig! Der var andre der tog direkte ud i byen og shoppede.
Os der så kirken tog efterfølgende ud og shoppede lige så, spiste en dejlig is og var på et stort marked!
Vi spiste aftensmad på en restaurant hvor vi fik overraskende og utrolig meget mad! Vi troede vi bare skulle have tapas, og spiste derfor løs af en hel masse små retter ind til vi ikke kunne mere, det viste sig så bare at være forret, og så kom der efterfølgende en hovedret med utrolig meget kød! Og til sidst fik vi serveret is! Vi var utrolig mange der kom meget mætte og trætte hjem til hotellet den aften! Det var en super dag!

 

 


Korkonkurrence i Spanien, dag 4

18. oktober 2012

 

Så kom dagen, hvor vi skulle synge til konkurrencen. Vi startede med at varme op i en lille kirke, hvorefter vi gik hen til den ’store’ kirke i Calella, hvor vi skulle synge vores sange til Sakral-kategorien. Da vi havde sunget de tre sange (Gloria, Exultate Deo og Day by Day) satte vi os bag i kirken og lyttede til et par konkurrenter. Derefter havde vi en frokostpause. Helle kaldte os til samling, og fortalte, hvordan hun syntes, det var gået (’det gik rigtig godt, piger!’).

Efter frokost på hotellet, skulle vi synge i vores anden kategori, G2 (kor af lige stemme, mellem 13 og 18 år). Igen blev vi bagefter og hørte et par kor fra vores kategori. Vi blev enige om, at pigekoret fra Tjekkiet var bedre end os.

Nu var vores konkurrencer overstået, og vi kunne slappe af. Først skulle vi dog lige til venskabskoncert, som foregik på en lille plads sammen med tre andre kor fra bl. a. Rusland og Iran. De var begge rigtig gode, og vi grinede og lyttede og spiste is.

Det var en rigtig spændende dag i Calella.

 

 

 


Korkonkurrence i Spanien, dag 3

17. oktober 2012

 

Hola Denmark!

Dagen i dag har været vores første rigtige dag i Calella, dermed har vi opdaget hvor dejlig en by Calella er. Her er der hyggelige gader med små butikker, et strøg og en strandpromenade.

Vi startede dagen ud med lydprøve i henholdsvis den kirke, og den koncertsal hvori vi, i morgen, skal synge koncert. Derefter var der en times afslapning i byen. Den brugte de fleste af os piger med at drikke kaffe på den lille kaffe, og kigge på nogle af de mange butikker der er her i byen. Efterfølgende havde vi to timer i et øvelokale, til at finpudse de sange, der skal synges til konkurrencen, og dem der skal synges til vores venskabskoncert. Dagen sluttede af med den officielle åbning af korfestivalen, hvilket bestod af en parade gennem byen samt en opfindsom velkomst til alle korene. Her både dansede og sang alle korene sammen.

Dagen har bestået af mange aktiviteter, og alle 37 meget trætte piger glæder sig til koncertdagen i morgen.

Hilsen DJM-Pigekor

Ciao!

 

 

 


 

Korkonkurrence i Spanien, dag 1+2

16. oktober 2012

 

Busturen til Calella…

 

Når man kører i bus er der en masse at tage sig til. I hvert fald når man er på tur med det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor!

Tiden går bl.a. med at synge, se film, snakke, grine og hvis man tør, kan man lege en omgang grufuld "Morder"...

Desuden er vi forsynet med fantastisk service fra de kære forældre, som har valgt at tage med os på turen. De har sørget for lækker aftensmad, som er faldet i god jord hos alle!

Ved samme lejlighed har vi fået vor kære buschauffør at se igen. Nemlig Jørn, som denne gang er i selskab med Carlo.

Morgenmaden er også blevet serveret med manér på skovtursdug langs den franske motorvej. De susende motorkøretøjer har været med til at skabe en yderst idyllisk stemning!

Nu befinder vi os et dejligt sted "en France". Her er smukke bjerge, vinmarker og sol fra en blå himmel. Vi glæder os over, at vi snart er fremme og sender en hilsen søens folk og alle de andre derhjemme!

España - nu kommer vi!

Kun 5 timer igen..

 

 

 


 

Korkonkurrence i Barcelona

I efterårsferien rejser Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor til Calella nord for Barcelona for at deltage i en international korkonkurrence med kor fra hele verden. De 37 piger stiller op i to kategorier : én for ligestemmige ungdomskor og én kategori med kirkemusik.

Udover de to konkurrencer deler pigekoret en koncert med andre kor, en såkaldt ”venskabskoncert” og i løbet af de fem dage bliver der arrangeret korparade, åbningskoncert, prisoverrækkelse og en afsluttende fest på stranden!Vi håber, at der bliver mulighed for at høre rigtigt mange spændende kor med deres anderledes kortraditioner og fremmede kormusik samt møde søde og engagerede korister fra mange lande.

Når vi ikke øver os eller synger til konkurrence eller koncert, bliver der heldigvis også tid til at være sammen med hinanden (blandt andet i en lang bustur), men også til lidt turisme i Barcelona.

 

Læs mere her

 

 


Fredenskirken den 31. maj 2012 kl. 19.30

Pigekoret giver prøver på de sange, det arbejder med lige nu.

 


Pigekoret synger i Aarhus Domkirke den 16. december 2011 kl. 15

Det Jyske Musikkonservatorium holder sin traditionsrige julekoncert i Aarhus Domkirke med et stort program, hvor mange af konservatoriets forskellige musikere og sangere medvirker. Kom i god tid, da der sædvanligvis er stor tilslutning.

 


SIGURDS JUL I JYLLAND - 5 koncerter den 30.11.-3.12.2011

Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor drager på en mindre koncertturne sammen med Sigurd Barret og Århus Symfoniorkester under ledelse af Michael Bojesen. Se koncertprogrammet under "koncertkalenderen"

 

 


Den 21. juni 2011 fejrede koret sit 25 års jubilæum

I 1986 startede pigekoret. Dengang hed dirigenten Helle Høyer - og sådan er det stadig! Det blev fejret med en jubilæumskoncert i Ellevang Kirke, hvor mange tidligere korister, bestyrelsesmedlemmer, venner og forældre var mødt frem. Efterfølgende var der reception, hvor Helle Høyer blev fejret og fik overrakt et jubilæumsgratiale for korforeningen bag koret.

 

 


Konservatoriets pigekor kom hjem med en guldmedalje
 

Det blev til en flot, flot guldmedalej ved den 13. internationale kor konkurrence i Budapest i påskedagene. De to forrige gange koret har deltaget kom de hjem med sølvmedaljer. Der er grund til at være stolt over pigernes præstation. At nå så højt i bedømmelse, kræver både koncentration og dygtighed. Der ligger mange timers træning bag den store holdpræstation.

 

 

 


 

 

 

Fondsbevillinger

Vi har modtaget en bevillinger fra

Ploughmann & Vingtoft på 5000 kr. og flotte T-shirts til pigerne
Stibo-Fonden på 25.000 kr.
Augustinus Fonden på 25.000 kr.
Oticon Fonden på 15.000 kr.
Nordea Fonden på 10.000 kr.
Dansk Kor Forbund - DKF-puljen - på 12.000 kr.

Det er vi meget glade for og der skal lyde en stor tak til fondene fra hele koret og bestyrelsen.

 

Bestyrelsen holdt møde den 30. november, hvor der blev taget beslutning om at deltage i kor-konkurrencen i Budapest 17.-21. april 2011. 32 piger og hele bestyrelsen deltager samt vores pianist.

 

 

Den nyvalgte bestyrelse holdt møde tirsdag den 2. november. Her konstituerede bestyrelsen sig

formand - Anders Kragh Jespersen

kasserer - Diana Susan Nyengaard

sekretær - Anne Marie Christoffersen

De øvrige to bestyrelsesmedlemmer Birgitte Bie og Inge Hadad tager opgaver omkring fondsansøgninger, dragtordning o. lign.