Om koret

Det Jyske Musikkonservatoriums pigekor (DJMP) består af ca. 45 piger i alderen 13-19 år, der har et vidtfavnende repertoire med ny og gammel, klassisk og rytmisk musik.

Koret blev oprettet i efteråret 1986 som øvekor for de studerende ved konservatoriet.Gennem årene har pigekoret givet mange koncerter i eget regi, mest kirkekoncerter i og omkring Århus, det har også sunget til konferencer og receptioner med et varieret og underholdende program.

Koret har deltaget i en række forskellige projekter og større værker, bl.a . en musical, en børneopera af Benjamin Britten, Matthæuspassionen af J. S. Bach med bl.a. Århus Symfoniorkester og i et nyt dansk værk over historien om Hobitten.

Rejser og udvekslingsbesøg har været på programmet ved flere lejligheder. Der har været besøg af dygtige børnekor fra Slovakiet, Spanien, USA og Island, ligesom koret selv har arrangeret korrejser til udlandet. I 1996 gik turen til Paris, i sommeren 1998 til Island, efteråret 2003 til Litauen. I efterårsferien 2005 deltog koret i en international korfestival på Mallorca.

Koret deltog i korkonkurrencen Musica-Mundi i 2006 i Budapest. Koret deltog igen i konkonkurrencen Musica-Mundi i Budapest i april 2009, hvor koret vandt sølvmedalje.

Senest har koret deltaget i korkonkurrencen "Sangerdyst fra kyst til kyst" den 22.-24. april 2010 i Esbjerg. Her vandt koret blandt 12 andre kor første præmien på 25.000 kr.

Koret har udgivet CD´ere i 1999 og i 2006

 


Koret har i alle årene siden 1986 været under ledelse af Helle Høyer.
 
Se korets folder - download
Hør eksempler på korets sange optaget under julekoncerten i Århus Domkirke 2009
Luk julefreden ind
Kyrie
Star Carol
Within the Vale of Eden